Verzamelwoede

Mijn dochter is een verzamelaar. En sinds oma dat woord eens gebruikt heeft en daarna uitgelegd, is ze daar nog trots op ook.

Ze verzamelt vooral takjes en steentjes en in de herfst ook bladeren. Haar jaszakken propt ze er vol mee, en thuis worden ze uitgeladen om plaats te maken voor nieuwe schatten en uitgestald, bijvoorbeeld op het matje voor de douche.

Ze verzamelt ook snoepjes, en ik weet niet eens waar ze die vandaan blijft halen. Niet om op te eten (ze lust eigenlijk helemaal geen snoep), maar ook weer om uit te stallen, bijvoorbeeld op mama’s nachtkastje. Snoepjes in papiertjes zijn het leukst, want die kun je uitpakken en dan kun je de snoepjes en papiertjes apart uitstallen.

Een groot deel van haar speelgoed zou ik ongemerkt weg kunnen gooien, maar o wee als ik raak aan haar prullaria of we dat ene specifieke (bij voorkeur enigszins kapotte) haarspeldje kwijt zijn. Gisteren was ze met school naar de kinderboerderij geweest en terwijl ik ’s avonds het stro uit haar haar aan het plukken was, vroeg ze met een bang stemmetje of ik dat ging weggooien. Eerder had ze ook al gemeld dat ze geen stro had mogen meenemen van de juf.

Oma had haar zoals elke dag van school gehaald en daarna waren ze samen haar nichtjes van school gaan halen. Daar had ze een bloedneus opgelopen bij een aanvaring met een tafeltje, en het bebloede papieren zakdoekje wilde ze uiteraard bijhouden, en moest ook getoond worden aan een klasgenootje dat ze op een speelpleintje onderweg naar huis tegenkwam. Later meldde ze ineens aan oma dat ze haar zakdoekje kwijt was. En oma wou niet teruggaan om het te zoeken. Je raadt het al: draaaamaaaa!

Ben ik een slechte mama als ik, ondanks het grote verdriet van mijn dochter bij dit grote verlies, toch blij ben dat deze schat niet tot thuis geraakte?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s