Berlijn – een prettig weerzien

Berlijn is al bijna twintig jaar mijn favoriete stad in Europa. En het was al veel te lang geleden dat ik er geweest was, van toen ik een week of 7-8 zwanger was van Dunya meerbepaald. Toen we (mijn mama, mijn dochter en ik) vorige week donderdag in Berlijn landden, was het dan ook een prettig weerzien. En toen we zondag weer vertrokken wist ik zeker dat ik niet nog eens vier en half jaar zou wachten met een volgende bezoekje. Dochterlief was het daar volmondig mee eens, die begon op het vliegtuig al over wat we nog allemaal gingen doen als we volgend jaar weer gaan 😎

We vlogen met jetairfly, vanop de luchthaven van Deurne, op wandelafstand van mijn ouderlijk huis, wat een gemak toch. Daarna namen we de (overvolle) bus richting Mitte, en ontdekten dat er ook in Berlijn files zijn, zelfs midden op de dag. Het duurde dus wat langer dan verwacht om in de Invalidenstrasse, waar er een Wimdu appartement op ons wachtte, te geraken, maar ondertussen hadden we al wat van de stad gezien natuurlijk. En sowieso wel erg praktisch dat er een bus van de luchthaven rechtstreeks naar de straat waar we logeerden ging. Wel een erg lange straat, we hadden nog een tram kunnen nemen voor een paar haltes maar het was mooi weer en we hadden al zo lang gezeten, dus een kwartiertje te voet vonden we aantrekkelijker.

Het appartement, op Wimdu te vinden als “Charming Apartment in Centre” (een link lukt om een of andere reden niet) loste onze verwachtingen ruimschoots in. Een ruime slaapkamer met dubbel bed, een woonkamer met niet alleen een TV en bedbank maar ook nog eens een gevulde boekenkast en een stapel gezelschapsspelletjes, een badkamer met ligbad (dat hebben we thuis niet, een ongekende luxe dus) en een keuken met alles erop en eraan. De locatie was ook perfect, niet in een toeristische buurt maar wel vlakbij enkele bezienswaardigheden (het natuurkundemuseum en de Gedenkstätte Berliner Mauer, waarover later meer) en aan winkels en restaurants was er ook geen gebrek.

Op weg van de bushalte waren we al langs de waterspeeltuin tegenover het Nordbahnhof gekomen, toen we eenmaal geïnstalleerd waren zijn we dan ook daarheen getrokken en de rest van de namiddag gebleven. Heerlijk.

waterspeeltuin

’s Avonds kozen we op goed geluk een restaurant in de buurt, Pizzeria Papa Pane in de Ackerstrasse. Toen wij om half acht arriveerden, waren er nog net een paar tafeltjes vrij, maar later op de avond was het aanschuiven. Er kwamen ook veel Italianen, dus we waren al voor ons eten kwam vrij zeker dat het goed zou zijn. En ja, de pizza’s waren heerlijk, de bediening was vriendelijk en gezien de drukte vrij snel, en we werden niet vies bekeken toen Dunya er genoeg van had om op haar stoeltje te blijven zitten. En we waren amper 10 € per persoon kwijt aan eten, drinken en een doos met overschotjes voor de volgende dagen (Dunya had een foccacia, een droge pizza met look en rozemarijn die ook koud als ontbijt of lunch nog prima smaakte).

Het verslag van de volgende dagen volgt.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s