De Haan aan Zee zomer 2016 – negen hoogtepunten en een dieptepunt

Mijn papa is geboren in Blankenberge en opgegroeid in Vlissegem, dus mag ik De Haan met recht een tweede thuis noemen. Ik heb er van kinds af aan vele zomers doorgebracht, ook die ene 9 maanden voor mijn dochter het levenslicht zag overigens, dus dat “made in Antwerp” bodieke dat ik kreeg toen ik haar ging aangeven in het districtshuis van Borgerhout klopt niet helemaal.

Zelf had ik afgelopen augustus maar één week verlof (in juli waren we al een week met ChorRus naar Frankrijk gegaan), die wel aansloot bij maandag 15 augustus dus ik ben er toch tien dagen aan een stuk geweest, en de weekends. Mijn dochter, mama, zus en nichtjes waren vier weken in “het huisje aan de zee”. Het was de eerste zomer in zeven jaar (en misschien voor een poosje weer de laatste) zonder borstvoeding, groente- en fruitpapjes, buggies, draagdoeken en -zakken en middagdutjes, het jongste nichtje net peuter af zijnde. En dat is behoorlijk praktisch. Omdat ik graag lijstjes maak, hierbij de hoogtepunten en de tegenvaller van dit jaar.

  1. Einstein – de bekendste gewezen inwoner van de Haan, al is hij er niet lang geweest (ooit moet ik eens een reisje maken door Europa met alle plekken die Einstein claimen, in Novi Sad in Servië waren ze ook al zeer trots op het huis waar hij ooit, even, woonde). Er staat nu een beeld van hem op een bankje waar je naast kunt gaan zitten, of als je klein bent dan zet je je op zijn schoot natuurlijk. Dit levert jaarlijks mooie foto’s op. Heerlijk ook om achteraf naast elkaar te leggen en de kindjes te zien groeien.
  2. Duinbossen – vlakbij Einstein kun je het bos in gaan en het duinbossenwandelpad volgen dat je door het bos, langs een wei met paarden en veel plukbare bosbessen, door de duinen tot aan het strand voert. Deden we dit jaar twee keer omdat de kindjes het zo leuk vonden, voor stadskinderen een heel avontuur, zo’n wandeling.30127527145_497bb3bb9e_z
  3. Cinema – in de Monicastraat, vlakbij de kerk, ligt Cinema Rio, een ouderwetse cinema met één zaaltje met niettemin een ruim aanbod aan kinderfilms. We gingen naar Finding Dory kijken, Dunya’s eerste cinemabezoek.
  4. IJsjes – bij IJs René vind je mogelijk de lekkerste ijsjes van heel België, artisanaal, biologisch, bereid met hoevemelk en vooral uitermate LEKKER, zei ik dat al? Waarom er mensen zijn die liever gaan aanschuiven bij de generische Australische ijsboer next door, is mij een raadsel.
  5. Trammelant – jaarlijks feestje in Belle Epoque stijl, met een optocht, rommelmarkt, volkspelen en een spiegeltent in het park, …
  6. De Concessie – voor mijn verjaardag zijn we gaan eten in De Concessie. Was heel lekker, ook voor de kindjes.
  7. Verjaardagsontbijt – ook voor mijn verjaardag gingen we ontbijten (of eerder brunchen) bij De Coqisserie. We bestelden veel te veel (de kindjes hadden gemakkelijk nog kunnen mee eten van de volwassen menu’s), maar het was wel heel lekker en vooral gezellig.
  8. Plopsaland – een jaarlijks verplicht uitje, maar deze keer vond ik het voor het eerst ook best leuk.
  9. Sealife – daar gaan we ook bijna jaarlijks naartoe (het Serpentarium heb ik dit jaar gemist), blijft leuk.

En dan de tegenvaller. Toen we in het bos gingen wandelen, voelde ik plots dat ik gestoken was door een mug (of een ander snood beest, ik weet het niet). Kan gebeuren, over zoiets zeur ik niet, maar de volgende dag was mijn hand helemaal opgezwollen en deed op den duur zo veel pijn dat ik er zowat van flauwviel en ik kon ook bijna niets meer doen met die hand. Smeren hielp niet, dus uiteindelijk naar de apotheker gegaan die zei dat het een allergische reactie moest zijn een ceterizine aanraadde. Gelukkig hielp dat wel, na verloop van tijd. Nog nooit meegemaakt, zo’n extreme reactie op een insectenbeet, maar als je dat eenmaal gehad hebt, is de kans vrij groot dat het nog eens gebeurt, al is dat bij mij tot nu toe *hout vasthouden* nog niet het geval geweest.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s