Ontstaansgeschiedenis Schemerzijde (het verhaal)

Ik ga hier van alle verhalen in mijn bundel de ontstaansgeschiedenis toelichten, te beginnen met het titelverhaal.

Als kind had ik heel sterk het gevoel dat er meer gaande was in de wereld dan waar ik weet van had. Een groot geheim waarvan alleen volwassenen (of een andere groep ingewijden) weet van had. Of misschien waren mijn ouders wel buitenaardse wezens of zo. In ieder geval: er was een schemerzijde die ik wel aanvoelde, maar die ik (nog) niet kon zien. Alyssa, de hoofdpersoon van het verhaal Schemerzijde, ziet het dus wel, die wereld achter de wereld die iedereen kent. Als kind noemt ze de vreemde wezens die het leven van de mensen beïnvloeden en die enkel zij kan zien, tinters. Tijdens de begrafenis van haar moeder ontdekt ze de ware toedracht.

In 2007 zat ik in de jury van de Unleash Award, een wedstrijd voor fantasy-, horror- en SF-verhalen. Het viel mij op dat verhalen waarin de locatie een belangrijke rol speelde (zozeer dat je de setting als een personage kunt beschouwen), goed scoorden. Dus toen ik in 2008 zelf weer meedeed, koos ik ook voor een verhaal waarin de plaats waar het zich afspeelt prominent aanwezig is. Die locatie was (het centrum van) Antwerpen, mijn eigen stad, in tegenstelling tot veel van mijn verhalen die zich in exotischer (of in ieder geval verwegger, zoals mijn dochter zou zeggen) locaties afspelen. Helaas haalde ik met dit verhaal de top tien niet.

Schemerzijde is één van de verhalen waarin ik tijdens de allerlaatste herschrijfronde voor de bundel nog een belangrijke aanpassing aanbracht, een tijdssprong die een extra dimensie toevoegt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s