Lang zal ze leven

Nog negen nachtjes slapen, en dan wordt mijn ieniemienie baby’tje van weleer vijf jaar. De weg van 2,320 kg naar 17,5 kg lijkt te zijn afgelegd in een tijdspanne van een seconde of tien. En dat moet gevierd worden.

De avond voor haar verjaardag heeft ze “spaghetti bolognèse” besteld. Tussen aanhalingstekens, want ik vervang het vlees de laatste maanden door een restje (of indien geen restje voorhanden, een stuk snel in de microgolf gegaarde) geprakte en gebakken pompoen en dat is eigenlijk veel lekkerder. Alleen is het pompoenenseizoen nu wel voorbij, dus ik dub over een gepast alternatief, suggesties zijn welkom. Waar is de tijd dat ze op de vraag wat ze wilde eten enkel komkommer en worteltjes kon bedenken … (twee jaar geleden is dat al, want vorig jaar moesten het frietjes van de frituur zijn)

Op haar verjaardag is het heel toevallig pedagogische studiedag, en heb ik al van in het begin van het jaar een verlofdag gereserveerd, dus dat wordt lekker uitslapen en genieten. Hopelijk wil het weer ook nog wat meewerken. Dan komt de familie taart eten en cadeautjes uitdelen en ’s avonds gaan we eten in een Marokkaans restaurant aan een pleintje met speeltuintje.

Zondag is er dan het feestje voor de kindjes. Vorig jaar had ze, naast haar nichtjes, vier kindjes van de klas mogen uitnodigen en was er maar eentje gekomen, dus dit jaar mocht ze van mij niet vijf maar acht kindjes uitnodigen, maar ze was extra kritisch en kon maar drie kindjes bedenken die mogen komen. Te druk zal het dus in ieder geval niet worden. Het is die dag toevallig buurtfeest op het dichtstbijzijnde speelpleintje, dus het entertainment is ook al ingevuld zonder dat mama er moeite voor moet doen.

Dan moet er ook nog getrakteerd worden op school, eens vragen aan de juf of ze dat op donderdag of maandag wil doen, dus ergens tussen de festiviteiten door zullen we ook nog koekjes moeten bakken (een traditie die al meegaat van toen ze twee werd in de crèche en nog steeds in de smaak valt).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s