De grote vakantiepuzzel

Vanmorgen togen wij met geknutselde kikkertjes voor de juffen naar school voor de laatste (halve) dag in de tweede kleuter- oftewel kikkerklas. Thuis waren er al drie woedebuien gepasseerd en bij aankomst was dochterlief even helemaal van haar melk toen bleek dat de symbooltjes reeds van de kapstokken gehaald waren.

De vakantie is inmiddels begonnen, dus vanaf maandag begint het heen- en weer-geloop/fiets/rijd dat we inmiddels als gewend zijn maar waar ik dus niet naar uitkijk.

In juli gaat ze 3 dagen per week naar het speelplein Hulgenrode, vorig jaar een grote topper, met de bus vanuit Borgerhout, en 2 dagen naar haar oma, een hele omweg op weg van en naar het werk, zeker nu heel de stad tegelijkertijd is opengegooid en enkel de fiets als praktisch vervoermiddel overblijft. Behalve die ene week dat ze naar een kampje in de buurt gaat, met voorbewaking vanaf 8 uur pas en dus erg nipt als ik op tijd de brug naar het eiland waarop ik werk over wil zijn – die kan vanaf half 9 en soms nog wel wat vroeger open gaan om grote schepen door te laten en dan sta je daar tot een half uur tijd te verliezen, nog net iets minder frustrerend dan even lang of langer staan aanschuiven in de file.

In augustus gaan we naar “het huisje aan de zee” met de hele familie, alleen kan ik echt niet meer dan twee weken verlof nemen, dus zijn dochterlief en ik ook weer twee keer van maandag tot vrijdag gescheiden. Ook weer iets waar ik intussen al gewend aan zou zijn, maar waar ik dus niet naar uitkijk. Vorige jaren vertrok ik dan op vrijdag rechtstreeks van mijn werk naar De Haan, waar ik dan op tijd was voor het avondeten, maar ook dat wordt dit jaar door wegenwerken en de daarbijhorende monsterfiles waarschijnlijk onmogelijk gemaakt. Dan maar met de trein proberen, als die niet staken, en als ik niet verwacht wordt om voor de hele familie bagage te transporteren.

Het zal u niet verbazen dat ik nu al reikhalzend uitkijk naar september.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s