Zinniger Zinnen Schrijfwedstrijd 2017

Zinniger Zinnen is een schrijversforum met een prettige, positieve sfeer (er zijn er andere) dat jaarlijks een schrijfwedstrijd organiseert. Je moet je registreren om deel te nemen, maar daar heb ik zelf nog geen spijt van gehad. Dit jaar mag je verhalen van minder dan 200 woorden met als thema “hechting” (vind ik persoonlijk wel een moeilijk thema) insturen. De verhalen worden op een (besloten) forum geplaatst en alle leden van ZZ mogen feedback geven. Aan de hand daarvan mag je je inzending dan nog eens herschrijven. De winnaars worden bepaald door stemming van de leden, maar dit is zeker geen populariteitswedstrijd! Kortom: dit is een aanrader onder de schrijfwedstrijden, als je het om de feedback doet en niet voor het grote geld of de roem.

flyerZZschrijfwedstrijd2017

Zinniger Zinnen schrijfwedstrijd 2017

Op Schrijfforum Zinniger Zinnen organiseren we in de herfst de derde editie van onze bijzondere schrijfwedstrijd. Een schrijfwedstrijd waarbij feedback geven even belangrijk is als het inzenden van je verhaal of gedicht. Hoe? De juryleden van de wedstrijd zijn de inzenders zelf, samen met de leden van Zinniger Zinnen. Met elkaar bepalen we de winnaar!

Het thema is dit jaar: Hechting. De uitwerking daarvan en het genre van je verhaal zijn helemaal vrij. Wel staat dit jaar het maximale woordenaantal op 200; realiseer (of verwijder) je hechting dus op een korte en bondige manier!

Zinniger Zinnen staat voor: elkaars schrijfkunsten verder helpen met opbouwend commentaar op teksten. Dat doen we op het forum, in onze jaarlijkse schrijfmarathon, en dus ook nu. Dit is een schrijfwedstrijd met feedback.
Stuur je verhaal of gedicht in zoals jij denkt dat het goed is, en één van de Zinniger Zinnen moderators plaatst het anoniem voor je op het forum. Vervolgens kunnen alle leden feedback geven en helpen het nog scherper of mooier te maken. Na de feedbackperiode mag iedereen anoniem punten geven aan hun favoriete inzendingen.
Het feedback-deel is niet verplicht; je kunt bij je inzending vermelden dat je geen feedback wilt. Ook hoef je niet per se feedback te geven: alleen lezen en punten geven mag ook. Maar we moedigen het graag aan: je leert er immers veel van!

Zowel de beste inzending als de beste feedback worden in deze wedstrijd beloond! Er zijn twee leuke boeken te winnen en de schrijver van het beste verhaal of gedicht krijgt natuurlijk ook de Eeuwige Roem en de enige echte Zinniger Zinnen Trofee!

De laatste herder en andere columns eerder verschenen in Vruchtbare aarde, van Marjet Maks
Anno Domini 892 verhalenbundel, met o.a. verhalen van Hay van den Munckhof.

Dus klim deze nazomer in de pen voor de Zinniger Zinnen Schrijfwedstrijd 2017 en stuur je verhaal of gedicht in. Uiterlijke inzenddatum is 24 september 2017. Kijk hieronder voor de uitgebreide voorwaarden en informatie.

Let op: om mee te kunnen doen met de wedstrijd moet je lid zijn of worden van Zinniger Zinnen.

http://forum.zinnigerzinnen.nl/index.php

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s