1 november: De schrijver (269 woorden)

De schrijver zit klaar. Pen. Papier. Laptop, batterij opgeladen. Nog een extra pen, want die dingen hebben de neiging om op het verkeerde moment op te geraken of spoorloos te verdwijnen. De tijd sleept zich voort riching middernacht. Het is Halloween, dra Allerheiligen, wanneer de wijzers eindelijk samen bovenaan zullen staan. Maar dat betekent allemaal niets voor de schrijver. NaNoWriMo, dat is waar het om draait in november. Die maand waarin een heleboel gekken, de schrijver inbegrepen, een roman van minstens 50.000 woorden trachten te schrijven. Kwantiteit boven kwaliteit. Bevrijdend.

De schrijver, zoals het een echte creatieveling betaamt, is een rebel. Van één enkele roman is geen sprake. Er is een lang verhaal, over zeerovers en koningsdochters, dat eindelijk eens af moet in eerste versie, en daarna in tweede versie. Kortverhalen zullen ijverig herschreven worden. Ter voorbereiding heeft de schrijver in een stenen beker strookjes papier gegooid, met daarop titels van verhalen en namen van schrijfwedstrijden. Het lot zal iedere avond bepalen welk verhaal er aan de beurt is. Iedere herschrijfminuut telt voor tien woorden en voor elk verhaal dat wordt ingestuurd naar een tijdschrift of wedstrijd, verdient de schrijver, de eeuwige twijfelaar, er zomaar duizend woorden bij.

De schrijver is ook een blogger, en de blog een novemberdoel op zich. Iedere dag een nieuw zeer kort verhaal. Minstens zes woorden, maximum vierhonderd. Voor de heilige wordcount maar een druppel op een hete plaat, maar vele kleintjes maken een groot.

Een maand van bloed, zweet en tranen. Een bijna onmogelijk doel voor iemand met een leven dat al overvol zit. Heerlijke maand waarin de schrijver echt schrijver zijn kan.

Een gedachte over “1 november: De schrijver (269 woorden)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s