7 november: Held te huur (396 woorden)

Het was nog donker buiten. Rayan keek uit het raam. Het leek wel of hij al uren wakker was, maar zijn ouders, broers en zusjes sliepen nog en dat zou misschien ook wel nog uren duren. Hij wist uit ervaring dat het geen goed idee was om iemand te wekken om mee te spelen. Daarom hoopte hij dat er buiten hun huis meer te beleven zou zijn dan binnen.

Misschien viel er wel een pasgeboren vogeltje uit zijn nest, dat hij dan zou kunnen redden, zoals ze vorig jaar op school eens gedaan hadden. Toen hadden ze allemaal versnipperde zakdoekjes in een schoendoos gestopt en daar het vogeltje in gelegd, en het gevoerd tot het weer kon vliegen. Dat was cool, eens iets anders dan taal of rekenen.

Of misschien probeerde er een oud dametje de straat over te steken en gleed ze uit, en dan zou hij snel naar buiten rennen en haar weer overeind helpen voor er een auto aankwam, en dan zou ze hem belonen met snoep en chocolade.

Of nee, nog beter, misschien komt er wel een boef, ja, dat kan, want in de winter vallen er helemaal geen vogels uit hun nest en oude dametjes blijven ’s nachts juist in hun nest. Maar boeven, die houden van het donker. De boef heeft een zak vol met spullen die hij gestolen heeft, en de politie kunnen hem in het donker niet vinden, maar Rayan ziet hem wel en springt dan uit het raam bovenop de boef, die dan op de grond valt en zijn zak loslaat, en dan geeft Rayan hem nog wat karatetrappen na en dan komt de politie en krijgt hij een medaille en komt hij op Karrewiet.

Maar hoe goed hij ook kijkt, Rayan ziet helemaal niets op straat. Af en toe komt er een auto of een voetganger of een fietser voorbij, maar die zijn niet in nood en doen ook niets verdachts. Hij zucht. Heeft er dan niemand hem nodig? Hij pakt een dikke stift en schrijft in spiegelschrift op zijn slaapkamerraam:

Held te huur! Niet duur! Steentje tegen raam gooien aub. Ik help meteen.

Hij gaapte. Nu hoefde hij niet meer te kijken, hij kon even terug in zijn bed gaan liggen en wachten tot hij iets tegen het raam hoorde tikken.

“Rayan! Rayan! Het is tijd om wakker te worden hoor jongen. Mijn kleine slaapkop.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s