14 november: Alfabetverhaal 3 – Circuswagen op zijn kant (216 woorden)

Allereerst moet ik die man helpen, denkt Berend. “Blijf kalm!” roept hij naar de aanhangwagen, waar nog steeds onheilspellend veel rook uit komt. Christus, denkt hij, dit is heftig. Dan trekt hij zijn overhemd uit en bindt het voor zijn gezicht om niet te veel rook in te ademen. Eén twee drie telt hij, en stapt de rook in. Fluks gaat hij op zoek naar de ingang van de woonwagen. Hij steekt zijn handen voor zich uit.

“Ik ben hier,” hoort hij een zwakke stem wanneer hij zichzelf door de deur van de op zijn kant liggende woonwagen gehesen heeft. “Je bent er bijna. Kan hier niet weg. Lig hier, onbekende engel. Mijn voet …” Na die woorden volgt een hoestbui.

Ook Berend voelt de rook in zijn keel kriebelen. Probeer niet te ademen, gebiedt hij zichzelf. Quasimodo moet gered worden. Rook prikt in zijn ogen. Sterren ziet hij nu, fel terwijl wat zich in de woonwagen bevindt slechts wazig te zien is. Tastend geraakt hij tot bij Quasimodo.

“U bent een engel,” zegt de man tegen Berend. “Vast en zeker.”

“We moeten hier weg,” antwoordt Berend enkel. Xylofoon! denkt hij wanneer hij uitglijdt onder melodieus getingel. Yikes, hij is over een stuk kinderspeelgoed gevallen. Zijn rug doet onnoemelijk veel pijn en bewegen lukt niet meteen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s