Schrijfdoelen november/december

Zoals de trouwe volgers van mijn blog wellicht al geraden hadden, heb ik de afgelopen maand deelgenomen aan NaNoWriMo. Ik deed mee als “rebel”, wat wil zeggen dat ik geen nieuwe roman van minstens 50.000 woorden geschreven heb. In plaats daarvan heb ik gewerkt aan 3 doelen:

  1. Elke dag een zeer kort verhaal (minstens 6 woorden, maximum 400) posten op deze blog. Dat is gelukt, al was het niet altijd even kwalitatief hoogstaand. Het was leuk en heeft toch een paar goede verhaaltjes opgeleverd, maar denk niet dat ik het nog eens ga doen.
  2. Verder schrijven aan “De prinses en de piraat”. Ik had gehoopt de eerste versie af te krijgen, maar dat is nog niet helemaal gelukt. Daar ga ik dus deze maand mee verder.
  3. Verhalen herschrijven. Hiervoor telde ik tien woorden per gewerkte minuut, plus om mezelf te motiveren om niet eindeloos te blijven herschrijven maar er ook iets mee te doen, duizend woorden voor elk verhaal dat ik instuurde naar een wedstrijd of tijdschrift. Ik had alle titels van verhalen waar ik aan wilde werken en schrijfwedstrijden waar ik iets voor wilde insturen, op briefjes geschreven en in een beker gestopt, en trok daar iedere avond een briefje uit. Goed systeem, alleen kreeg ik gaandeweg spijt van mijn beslissing om het briefje voor een verhaal dat ik niet in één avond kreeg afgewerkt, terug in de beker te stoppen en de volgende avond een nieuwe naam te trekken. Als ik dit nog eens doe (en ik denk eraan dat te blijven doen als ik niet weet voor welk verhaal eerst te kiezen), blijf ik avond na avond werken aan een bepaald verhaal tot de herschrijfronde voltooid is alvorens een nieuw briefje te trekken.

Ik eindigde de maand met 53.843 woorden, geslaagd dus!

December is traditioneel een maand dat ik wat uitbol qua schrijfwerk en het volgende jaar begin te plannen. Dat ga ik nu dus ook doen, naast het verder schrijven aan “De piraat en de prinses” dan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s