Toiletpoëzie (deadline 15/03)

Eén van mijn schrijfvoornemens voor 2018 was om mee te doen aan alle schrijfkansen voor proza die op azertyfactor.be verschijnen. Ik zond al in voor Kluger Hans, heb 2 verhalen klaar voor “van 6 naar 500 woorden”, en een Vlaams Filmpje schrijven is iets dat ik al jaren wil doen. Poëzie mag ik links laten liggen, maar een wedstrijd met als thema Borgerhout, mijn geboortegemeente, vind ik toch wel te leuk om geen poging te wagen.

http://azertyfactor.be/kans-detail/285/toiletpozie-dichtkunst-in-het-kleinste-kamertje

Toiletpoëzie is een gedichtenwedstrijd voor elke persoon die naar de pen wil grijpen en zijn affiniteit met Borgerhout wil vereeuwigen. Naar aanleiding van de Week van de Amateurkunsten wil district Borgerhout elke ervaren en minder ervaren creatieveling de kans geven om mee te doen.

 

Uit de binnengekomen gedichten met als thema Borgerhout kiezen een aantal juryleden, waaronder Saskia De Coster, Nils Geylen en Yousra Benfquih, hun favoriet. De voorkeur van elk jurylid komt van 27 april tot en met 6 mei te hangen in het toilet van verschillende Borgherhoutse cultuurhuizen en horecazaken. De top drie krijgt als extra op zaterdag 28 april en 12 mei van Creatief Schrijven een poëziecursus over Hugo Claus cadeau en één gedicht krijgt een permanente plek in bib Vrede, de bibliotheek van Borgerhout.

 

Ga met je creativiteit aan de slag. Begin april krijg je de bevestiging of jouw gedicht tot de selectie behoort. Donderdag 26 april om 20 uur worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een uitreiking. Hou deze moment al vrij voor het geval je geselecteerd bent.

 

Met steun van Creatief Schrijven.

 

Meer info: www.borgerhout.be

Deelnemen kan tot en met 15/03/2018

Ik heb gisterenavond een elfje geschreven en probeer nog even wat andere dichtvormen. Omdat ik aanneem dat er in 2140 en omstreken getalenteerder dichters rondlopen dan ik, ga ik ervan uit dat ik kansloos ben, maar het is wel leuk.

Reuskens

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s