Zeswoordverhaal: creativiteit

Later schrijf ik er verhaaltjes bij.

boekje

Mijn dochter zit in de derde kleuterklas en is zich plots erg bewust van het feit dat ze volgend schooljaar gaat leren lezen en schrijven. Zo gingen we onlangs naar een zangsessie voor anderstaligen in de Roma en moet de bundel met teksten die we daar kregen bijgehouden worden tot ze hem zelf kan lezen. Ik moet “de tekst” (een soort heilig geschrift) netjes bijhouden, dat ik hem dubbel geplooid had in mijn tas wordt niet geapprecieerd. Af en toe moet de tekst bestudeerd worden samen met iemand die wel kan lezen – tegen dat ze goed genoeg kan lezen om alles te ontcijferen, kent ze alle liedjes (waarvan mijn oma meermaals opmerkte dat ze die “toch niet voor kinderen” vond) vast al vanbuiten.

Op school maakte ze een boekje voor mij, met allemaal dubbel geplooide tekeningen van prinsessen en een in regenboogkleuren versierde kaft. Nieuwe tekeningen gaan bij in het boekje, want het moet een heel sprookjesboek worden. En er zijn ook heel wat witte bladeren, want “later schrijf ik er verhaaltjes bij”. Net als zijzelf kan ook ik niet wachten op die eerste schrijfsels. Aan fantasie ontbreekt het haar alvast niet.

Dit zeswoordverhaal is mijn inzending voor de opdracht van Doldriest deze week: https://doldriest.com/2017/10/04/zeswoordverhaal-creativiteit/

 

3 gedachtes over “Zeswoordverhaal: creativiteit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s